Hoppa till innehållet

De är toppkandidaterna för Feministiskt initiativ i Stockholms kommunval

Publicerad i Mynewsdesk 13 februari 2022

Idag röstades kandidaterna för Feministiskt initiativ Stockholms lista till kommunfullmäktige fram. Först på listan är Paulina Sokolow, konsthistoriker, kommunikatör och skribent. Hon följs av Lisa Palm, nuvarande gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stadshus, och Poya Ashna, socionom, kurator och föreläsare.

Under valkonferensen tidigare idag röstade medlemmarna i enlighet med valberedningens förslag till kommunfullmäktigelistan till årets val. Paulina Sokolow känner sig ärad över förtroendet och redo för en valrörelse med fokus på skolan, barnen och kulturen.

– Jag är överväldigad över att ha valts till förstanamn för Feministiskt initiativ i mitt älskade Stockholm. Nu ser jag fram emot en valrörelse där Fi:s frågor får regera: en jämlik och satsig skola där barnen står i centrum och inte koncerner, kulturens tillgänglighet och integritet, och att göra vår stad till en plats som vill något och som har drömmar, säger Paulina Sokolow, förstanamn på kommunlistan.

Lisa Palm har sedan länge varit engagerad i Feministiskt initiativ och har suttit i Stockholms kommunfullmäktige sedan Fi kom in efter valet 2014. Första mandatperioden satt hon med i en rödgrönrosa majoritet, och nu senast i opposition.

– Fyra år av högerstyre i Stockholm har lett till stora konsekvenser för barn och kvinnors livsvillkor. Efter valet behövs ett maktskifte i staden. Jag känner mig ärad att få partiets förtroende för en tredje mandatperiod i kommunfullmäktige. Nu går vi ut i en valrörelse där vi ska få väljarnas förtroende att bygga ett jämlikt Stockholm där välfärden, klimatet och jämställdheten är i fokus, säger Lisa Palm, andranamn på kommunlistan.

Tredjenamnet Poya Ashna har mångårig erfarenhet av att utbilda om maskulinitetsnormer och hedersrelaterat våld och förtryck. Han vill prioritera det våldsförebyggande och antirasistiska arbetet som staden behöver.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha blivit vald. För mig kommer det vara viktigt att lyfta frågor gällande exkludering, segregation och dess konsekvenser för individer i vår stad. Med min yrkeskompetens vill jag också ge en nyanserad verklighetsbild av hur utsattheten för våld, rasism och hedersrelaterat förtryck ser ut och vilka utvecklingsområden vi har i staden för att möta den verkligheten, avslutar Poya Ashna, tredjenamn på kommunlistan.

För intervjuer med Feministiskt initiativ Stockholms kandidater, kontakta pressekreterare Juliet Atto via e-post: juliet.atto@stockholm.se eller telefon: 076-122 91 75.

%d