Hoppa till innehållet

Feministiskt initiativ DO-anmäler Stockholms stad

Feministiskt initiativ anmäler Stockholms stad till Diskrimineringsombudsmannen efter att Jessica Smaaland, deras representant i stadsbyggnadsnämnden, inte kunnat delta i en debatt på stadens scen i Kungsträdgården.

Jessica Smaaland är rullstolsburen och trots samtal med både arrangörer och Stockholms stad kunde ingen säker lösning erbjudas för att säkerställa att hon kunde komma upp på scenen, och delta i debatten hon bjudits in till.

– Att jag som privatperson dagligdags utestängs från att delta i samhället är illa nog. Att inte kunna utföra sitt politiska uppdrag på grund av en sådan simpel sak är ett reellt hot mot demokratin, säger Jessica Smaaland.

Debatten ägde rum den 31 augusti och handlade om stadsplanering. Alla stadsbyggnadsnämndens ledamöter var inbjudna. Förutom att sitta i nämnd står Jessica Smaaland också på Feministiskt initiativ Stockholms lista till kommunfullmäktige.

– Det är inte konstigt att så få personer med normbrytande funktionalitet engagerar sig politiskt när det de facto är en fysisk omöjlighet att göra det, avslutar Jessica Smaaland.

%d