Hoppa till innehållet

Feministiskt initiativ firar 1 maj i Rinkeby

Publicerad i Nyhetsbyrån Järva 1 maj 2022

Den 1 maj, på arbetarrörelsens dag, fick Rinkeby Torg besök av Feministiskt initiativ (Fi). Politiker från partiet höll tal till medborgarna.

Kl.14 ställde Feministiskt initiativ fram sitt tält. I det blåsiga vädret delade partimedlemmar ut flyers och pratade med Rinkebyborna. Ballonger gavs ut till barn som stod och viftade med de. I tältet bjöds det på fika, medan musik spelades i bakgrunden.

Tidigare partiledaren Farida Al-Abani presenterade politikerna. På scenen pratade bland andra Järvas egna Hero Rashid och Fatuma Mohamed om billigare bostäder, rasism och kvinnors arbetsvillkor.

– Jag är född i Kurdistan men har bott i Järva i över 20 år. Jag vet själv, som utrikesfödd kvinna, hur hög arbetslösheten är i vårt område och att möjligheten för oss att hitta ett jobb är sämre. Vi ser vilket allvarligt samhällsproblem rasismen och utanförskapet är. Vi vill åstadkomma verklig förändring och se till att det satsas på oss kvinnor i Järva; med fler trygga jobb och lön att leva på, sade Hero Rashid (Fi).

Feministiskt initiativ väljer att fira i Järva det här året. Runt om stan hittar man flera första maj tåg och demonstrationer.

Lul Warsame
%d