Hoppa till innehållet

Fi: Inför en nollvision för mäns våld mot flickor och kvinnor i Stockholm

Mäns våld mot flickor och kvinnor fortsätter att släcka liv. Feministiskt initiativ vill införa en nollvision mot mäns dödliga våld, och har lagt fram förslaget till kommunfullmäktige.

– Inte en kvinna till. Vi måste bekämpa mäns våld mot flickor och kvinnor på alla fronter. Det gäller sexuella trakasserier, våldtäkter och våld med dödlig utgång. Därför föreslår vi att en nollvision mot mäns våld mot flickor och kvinnor införs i Stockholms stad, säger Lisa Palm, gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stad.

Feministiskt initiativs förslag om en nollvision innebär att kommunfullmäktige tar ställning för att staden ska tillföra de resurser som krävs för att mäns våld mot flickor och kvinnor ska upphöra. En handlingsplan ska upprättas för att nå nollvisionen och stadens tjej- och kvinnojourer ska bjudas in till ett expertråd för att kunna bistå med kunskap i framtagandet av handlingsplanen.

– En nollvision förpliktigar. Den följs upp av en konkret handlingsplan och tillräckliga resurser. Nu förväntar vi oss att samtliga partier ställer sig bakom vårt förslag om man på allvar menar att man vill stoppa mäns våld mot flickor och kvinnor, säger Lisa Palm.

%d bloggare gillar detta: