Hoppa till innehållet

Fi kritiska till budgeten: Mammorna i Järva förtjänar bättre

I dag presenterade det grönblåa styret i Stockholm sin budget för 2022. Feministiskt initiativ är kritiska till de uteblivna satsningarna på det förebyggande arbetet, på tjejers och kvinnors organisering och på hyresrätter.

– Det är för lite, och det är för sent. Mammorna i Järva förtjänar bättre. Majoriteten hyllar gärna järvamammornas engagemang, men lägger inga resurser på kvinnornas organisering. Vi har gång på gång lyft fram att Stockholm behöver införa Sluta skjut, men Stockholms styre kan inte släppa sin prestige, säger Lisa Palm, gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stadshus.

Hemlösheten bland kvinnor utsatta för våld ökar, men ändå fortsätter det grönblå styret att sälja ut de billigaste hyresrätterna och sätta låga mål för allmännyttans bostadsbyggande. Det är en ansvarslös bostadspolitik som slår mot kvinnor och barn.

– Satsningarna på skolan och det förebyggande arbetet är inte tillräckliga, utifrån läget vi befinner oss i. Istället väljer majoriteten att fortsätta rulla ut miljoner på ordningsvakter och övervakningskameror, avslutar Lisa Palm.

%d