Hoppa till innehållet

Fi: Öppna ett skyddat boende för killar i Stockholm

Under pandemin ökade trycket på stöd till unga som utsätts för hedersvåld. Feministiskt initiativ i Stockholm vill att staden öppnar ett skyddat boende för pojkar utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

– Killar, och särskilt hbtqi-killar, glöms ofta bort när vi talar om hedersrelaterat våld och förtryck. Därför vill vi att Stockholm öppnar ett skyddat boende även för pojkar som måste fly, säger Poya Ashna, toppkandidat för Feministiskt initiativ i Stockholms kommunval.

Under pandemin ökade Rädda Barnen sitt stöd till unga som lever i hedersrelaterat våld och förtryck genom att tredubbla antalet öppna timmar i sin anonyma stödchatt. Det är alarmerande siffror. Samtidigt är mörkertalet fortfarande stort, speciellt när det gäller unga pojkars utsatthet.

– Många glömmer bort att killar som motsätter sig familjers påtryckningar och normer om att utöva kontroll mot sina kvinnliga släktingar också blir offer i det här. Trots att vi vet att behovet är stort så har Stockholm ännu inget skyddat boende som tar emot pojkar. Det kommer vi jobba på att ändra kommande mandatperiod, säger Poya Ashna.

%d bloggare gillar detta: