Hoppa till innehållet

Fi: Starta kommunal hemtjänst med hbtqi-profil

Många äldre hbtqi-personer upplever äldreomsorgen som otrygg och bristfällig, det visar RFSL Stockholms senaste rapport. Därför vill Feministiskt initiativ att Stockholms stad startar hemtjänst med hbtqi-profil i kommunal regi.

Stockholm arbetar sedan tidigare med hbtq-certifiering av stadens verksamheter, något som Feministiskt initiativ drev igenom under rödgrönrosa styre 2014-2018. Men det finns idag inte någon renodlad hemtjänstavdelning med hbtqi-profil.

– Ingen ska behöva kliva in i garderoben på ålderns höst. Alla har rätt till en trygg ålderdom. Vi behöver se äldre hbtqi-personers särskilda utsatthet, och därför vill vi satsa på en hemtjänst med hbtqi-profil, säger Lisa Palm, gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stad.

Genom att starta hemtjänst med hbtqi-profil kan de äldre känna trygghet i att personalen har hög kompetens kring hbtqi-personers livsvillkor.

– Oavsett ålder ska Stockholm vara en trygg stad. Under de senaste fyra åren med grönblått styre har arbetet för att säkra mänskliga rättigheter och stärka hbtqi-personers livsvillkor fått stå tillbaka – nu är det dags att fortsätta det arbete som avstannades 2018, säger Lisa Palm.

%d bloggare gillar detta: