Hoppa till innehållet

Fi Stockholms valplattform 2022: Vi är det feministiska och antirasistiska partiet

Publicerad i Mynewsdesk 25 mars 2022

Nu släpper Feministiskt initiativ Stockholm sin valplattform för 2022, som röstades igenom under valkonferensen. Partiet bygger sin politik utifrån övertygelsen om att staden måste omfördela resurser för att skapa ett feministiskt och antirasistiskt Stockholm som även är hållbart för klimatet och miljön. 

I snart åtta år har Feministiskt initiativ varit den progressiva kraften för ett tryggt Stockholm för alla och en bred vänster. Sedan partiet kom in i Stockholms kommunfullmäktige 2014 har de satt kvinnor, barn och andra utsatta grupper först. Feministiskt initiativ är rösten för ett rättvist Stockholm för alla och en stad som tar klimatnödläget på allvar.

Feministiskt initiativ Stockholm går vi till val på att: 

● Motverka alla former av våld och förtryck

● Stärka välfärden genom att omfördela makt och resurser

● Ställa om för att möta klimatnödläget

– Efter de senaste åren med högerstyre i Stockholm behövs vår progressiva politik mer än någonsin. Våldet har fått fäste i samhället utan att vi ser någon egentlig vilja till handling. Undfallenhet inför klimatkrisen vi ser nu är djupt oroande. Vi är det feministiska och antirasistiska partiet som jobbar för ett klimaträttvist Stockholm och ett tryggt Stockholm för alla. Feministiskt initiativ vill bygga en stad där social rättvisa och hållbarhet är ledord i alla beslut. Nu är det dags för förändring, säger Paulina Sokolow, Feministiskt initiativ Stockholms förstanamn till Stockholms kommunfullmäktige.

Feministiskt initiativ Stockholms valplattform finns att läsa i sin helhet här

%d