Hoppa till innehållet

Fi: Styret avslår Sluta skjut – väljer partiprestige framför människoliv

I dag avslog den grönblå majoriteten Feministiskt initiativs yrkande om att införa Sluta skjut i Stockholm under omröstning i kommunfullmäktige.

– Det är anmärkningsvärt och djupt beklagligt att styret inte kan släppa sin politiska prestige för att rädda människoliv, säger gruppledare Lisa Palm.

Feministiskt initiativ i Stockholm har länge drivit frågan om att införa Sluta skjut, en samverkansmodell där polis, kriminalvård, kommun, familj och engagerade invånare tillsammans förebygger skjutningar och ger rätt stöd för den som vill bort från våld och kriminalitet. Metoden har testats i Malmö med goda resultat. Sprängningar och skjutningar har minskat och antalet personer som deltar i Malmös avhopparverksamhet har ökat.

– Vi har sett en rekordökning av skjutningar i stockholmsområdet i år. Trots att den grönblå majoriteten säger sig vilja få stopp på gatu- och gängvåldet röstar de ner en beprövad och framgångsrik metod. Vi har gång på gång lyft förslaget sedan 2018 och har inte har råd att vänta längre. Människor dör på Stockholms gator, säger Lisa Palm.

%d