Hoppa till innehållet

Fi: Trots vår återremiss – styret fortsätter sälja ut skolor

Under kvällens kommunfullmäktige röstade Miljöpartiet och Alliansen ja till försäljningen av sju kommunala skolor och förskolor, trots återremissen av Feministiskt initiativ, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Efter högljudda protester från stockholmare och betänketid från återremissen beslutade högerstyret att fortsätta deras säljfest av stadens utbildningslokaler.

– På riksnivå säger Miljöpartiet att de ska stoppa vinstdrivande skolföretag, men i Stockholm dansar de efter Barbara Bergströms och andra miljardbolagsägares pipa, säger Lisa Palm, kommunfullmäktigeledamot och gruppelare för Feministiskt initiativ i Stockholms stad.

Feministiskt initiativ menar att försäljningarna innebär en kortsiktig vinst för staden, men kommer med en nota som framtidens stockholmare får betala. 

– Stockholm behöver ett styre som tänker längre än en mandatperiod och som sätter stockholmarnas intresse före bolagens. Därför går vi till val på att sätta människor före marknaden och trygghet före vinst, avslutar Lisa Palm. 

%d bloggare gillar detta: