Hoppa till innehållet

MP sviker väljarna i Stockholm

Det står nu klart att Stockholm stad får ett moderatlett styre med hjälp av Miljöpartiet. Fi Stockholm beklagar Miljöpartiets beslut och ser det som ett allvarligt svek mot de väljare som röstat för en progressiv ledning av staden.

– Vi har i fyra år drivit en politik för att bryta segregationen, stärka välfärden och bygga ut allmännyttan. Nu väntar fyra år av utförsäljningar och privatiseringar. Det kommer slå hårdast mot kvinnor och barn, säger Sissela Nordling Blanco, gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms Stadshus

Ett högerstyre i Stockholm innebär försämringar av välfärden, marknadsanpassade hyror och mer bilism. Det kommer också innebära hårdare tag mot ungdomar i förorterna och att den segregation som delar staden och som de rödgrönrosa arbetat hårt för att bekämpa återigen kommer fördjupas.

– Vi vill att våra väljare ska lita på att vi i opposition kommer att försvara den progressiva politik som vi har genomfört för en mer jämlik och jämställd stad, säger Sissela Nordling Blanco (Fi)

%d bloggare gillar detta: