Hoppa till innehållet

Samtal: Konstens rum och livsvillkor

Feministiskt initiativ Stockholm bjuder inför kommunvalet den 11 september in till ett samtal om hur det är att arbeta som konstnär i Stockholm.

Vad betyder det att fastighetsägare ständigt letar efter hyresgäster som kan betala ännu högre hyror? Har stadens utförsäljningar av offentliga rum fått konsekvenser? Hur ser villkoren ut för konstnärer som väljer att arbeta utanför den etablerade infrastrukturen? Vilken verklighet existerar konsten i, i en samtid med starka krafter som allt mer normaliserar rasism och segregation? Det ska vi reda ut.

Medverkande:

💜 George Chamoun,
Konstförmedlare på Tensta konsthall, curator och klubbarrangör som förenar sitt arbete med barn och ungdomar med frilansinspel i form av bland annat Stock Wig, konstgruppen Ful och utställningar, bland annat Black Sun, White Mountains på Folk i Skärmholmen.

💜 Sam Hultin, konstnär baserad i Stockholm och vars verk sätter ljus på queer historia, identitet och gemenskap. Genom metoder som stadsvandringar och allsång, lyfter hen fram kopplingen mellan personliga erfarenheter och politiska-sociala strukturer.

💜 Mattias Irving, journalist och idéhistoriker med fokus på den nya radikala högern. Politiskt sakkunnig på Konstens kommunikationsbyrå och aktuell som författare till Konstfrämjandets grafikmapp Humanitet 2022 samt European Islamophobia Report 2022.

💜 Paulina Sokolow, kulturarbetare, konstskribent, curator och förstanamn på kommunlistan till Feministiskt initiativ Stockholm.

💜 Moderator: Lisa Hartwig Ericson

%d