Hoppa till innehållet

Stockholms mest kryssade politiker är från Feministiskt Initiativ

Nu är personkryssen till Stockholms kommunfullmäktige färdigräknade och den politiker med störst andel personkryss är Sissela Nordling Blanco från Feministiskt initiativ. Hon har fått 10% av partiets röster i Stockholm och är därmed den enda Stockholmspolitikern med ett tvåsiffrigt kryssresultat.

– Jag är jätteglad över det starka stödet som stockholmarna visat mig. Jag kommer göra mitt yttersta för att förvalta det förtroendet och fortsätta sätta mänskliga rättigheter högst upp på den politiska agendan, säger Sissela Nordling Blanco

– Jag har sedan jag kom in förra valet jobbat för att stärka mänskliga rättigheter, nationella minoriteters och urfolks rättigheter samt tagit tydlig ställning mot rasism. Det är också frågor som jag drivit hårt i valkampanjen. De här kryssen visar att det finns en längtan efter antirasistisk politik. Oavsett hur styret blir i Stockholm framöver kommer jag fortsätta kämpa för de frågorna, säger Sissela Nordling Blanco

Feministiskt initiativ Stockholm har i kommunvalet behållit sina 3 mandat i kommunfullmäktige. De tre ledamöterna är Sissela Nordling Blanco, Anna Rantala Bonnier och Lisa Palm. Alla tre har suttit i kommunfullmäktige under föregående mandatperiod.

%d bloggare gillar detta: